Cuidich 'n Righ

U als bandsponsor...?!

The Seaforth Highlanders of Holland, Memorial Pipes and Drums is opgericht op 8 september 1999 in Voorthuizen (Nederland) als eerbetoon aan The Seaforth Highlanders of Canada, het regiment dat in april 1945 delen van de "Gelderse Vallei" (o.a. Voorthuizen en Barneveld) en de stad Amsterdam bevrijdde van de Duitse bezetting. Veel jonge soldaten, waarvan de meerderheid nog nooit buiten hun eigen land waren geweest, stierven hier voor onze vrijheid.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van onze band, in vergelijking to andere pipe bands in Nederland, is het uniform. Wij hebben gekozen voor het uniform welke de oorspronkelijke Canadese pipeband droeg gedurende april en mei 1945. Maar ook een meer eigentijds militair uniform behoort tot onze garderobe.

Sinds de oprichting heeft de vereniging een ware vlucht genomen en zijn er veel jonge mensen, maar ook minder jonge mannen en vrouwen, opgeleid op de pipes en/of de drums.
Wij werken nog steeds hard aan het verbeteren van zowel de muzikale- evenals de uiterlijke aspecten van onze band. Daarbij kunnen wij Uw hulp prima gebruiken.

Zoekt u een speciale muzikale manier van sponsoring? Dán bent u bij de Seaforth Highlanders of Holland op het juiste adres. Al sinds 1999 maken wij vanuit Voorthuizen, de evenementen van vele opdrachtgevers in de regio maar ook ver daar buiten, van klein tot groot, tot een waar feest.

Sponsors van onze band zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van onze band en zijn met regelmaat getuige van een enthousiast muzikaal team. Bent u die sponsor die warm wordt van een authentiek militair geklede band (Canada 1945), die ook op muzikaal gebied weet te presteren? Vindt u het leuk om een (financiële) bijdrage te leveren aan onze muzikale vooruitgang en bent u daarnaast ook nog eens een liefhebber van traditionele doedelzak muziek?

Dan bent ú dé sponsor die wij zoeken

Uw bedrijfsnaam en logo op onze website, ledenblad, nieuwsbrief of wellicht een eigen banner op de openingspagina met uw bedrijfslogo? Ook kunnen wij evt. tijdens onze optredens de naamsbekendheid van uw organisatie of bedrijf vergroten door het gebruik van vlaggen of spandoeken.

Bedrijven kunnen onze band sponsoren vanaf €500,= per kalenderjaar en particulieren vanaf €15,= per kalenderjaar. Daarmee draagt u direct bij aan de grotere mogelijkheden om onze leerlingen op te leiden, kleding voor ieder bandlid aan te schaffen of de ondersteuning van de band te verbeteren.

Sponsoring kan voor u een belastingvriendelijk effect hebben. Bespreek het ook eens met uw belastingadviseur. (sponsoring 'in natura' is ook mogelijk zij het in nauw overleg met ons bestuur)

Wilt u meer weten? Neem dan uw contact op met onze secretaris. Zijn/haar gegevens vindt u op onze contact pagina. Een van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking.

Fondsen

De Seaforth Highlanders of Holland, memorial pipes and drums streven ernaar om zo professioneel mogelijk als traditionele Canadese pipe band naar buiten te treden. Dit uit zich natuurlijk in de keuze van de muziek, de originele instrumenten en de uniformen die bij het militaire uiterlijk van de band horen. Deze uniformen kosten behoorlijk wat geld en dat kunnen wij niet alleen bekostigen door het verzorgen van optredens. Daarom zijn wij blij dat verschillende fondsen en donateurs ons ondersteunen om onze culturele doelstelling zo goed mogelijk te verwezenlijken. Hieronder de fondsen en donateurs waarvan wij dit jaar een bedrag hebben ontvangen om onder andere onze kleding & instrumenten uit te breiden.

Prins Bernhard Cultuurfonds

De Seaforth Highlanders of Holland, memorial pipes and drums zijn blij met de subsidie die zij heeft gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Mede door deze subsidie hebben wij een belangrijke aanvulling op ons uniform kunnen aanschaffen. Wij zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds bijzonder erkentelijk voor zijn bijdrage. Het Prins Bernhard Cultuurfonds blijkt in het culturele veld steeds opnieuw onmisbaar als pleitbezorger van cultuur.Ons land kent vele toneelgezelschappen. Miljoenen landgenoten maken muziek. Daarnaast zijn er talloze monumenten die bezocht, bewoond en bewonderd kunnen worden. Zo'n kleurrijke cultuur moet gekoesterd worden. En dat lukt niet alleen met overheidsgeld. Gelukkig springt het Prins Bernhard Cultuurfonds vaak bij. Per jaar steunen zij 3500 culturele projecten, groot en klein. Onze donateurs zorgen dat cultuur toekomst heeft. Word ook donateur en geef cultuur de kans. Kijk op www.cultuurfonds.nl of geef direct op Giro 500900.

 

Donateurs

Wanneer u de Great Highland Bagpipe niet kunt bespelen, als u niet in de wieg bent gelegd als side-, tenor- of bass-drummer, als u geen drum-major of steward wilt zijn, maar u wilt toch verbonden zijn met de Seaforth Highlanders of Holland, word dan donateur.

Als donateur geniet u diverse voordelen, zoals:

  • U ontvangt geregeld ons bandblad (Seaforth Post) met nieuws en wetenswaardigheden over onze vereniging,
    de Schotse- en Canadese cultuur en doedelzakmuziek.
  • U heeft gratis toegang tot onze Schotse Avond. Deze wordt gehouden vlak voor de zomervakantie.
  • U krijg uitnodigingen voor bijzondere acties.

Maar bovenal ondersteunt u met uw bijdrage het voortbestaan van onze band waardoor nieuwe mensen kennis kunnen maken met de prachtige klanken van de Great Highland Bagpipe en de daarbij behorende drums, en alle leden worden uitgedaagd om die muziek zo goed mogelijk te beoefenenen.

Bedrijven kunnen onze band sponsoren vanaf €500,= per kalenderjaar en particulieren vanaf €15,= per kalenderjaar. U kunt zich opgeven door ons een e-mail te sturen, zie contact.

Hieronder vindt u de bedrijven die ons steunen en voor ons heel belangrijk zijn.

Steve the Bagpipe player/Kiltshop

Steve en zijn vrouw Loes hebben al jaren een kiltshop aan huis in Amstelveen.
Maar behalve dat zij allerhande Schotse kleding en accessoires in de verkoop heeft, verhuren zij deze ook. Zelfs hele groepen kunnen worden aangekleed. Tenslotte kunt u ook een doedelzak workshop bij Steve volgen. Kijkt u even op hun website: www.kiltverhuur.nl of www.bagpipeplayer.nl
Voor dat u de reis naar Amstelveen onderneemt om het met uw eigen ogen te zien, doet u er goed aan om eerst even telefonisch of per e- mail contact op te nemen. De familie Scholte is niet altijd thuis.

Steve the Bagpipe player/Kiltshop
Telefoon: +31 (0)20 643 48 03
Mobiel: +31 (0)6 512 413 16
Telefax: +31 (0)20 641 63 45