Cuidich 'n Righ

11-11-11


 

11-11-11

Voor sommige mensen was dit de ultieme huwelijksdag, voor anderen was het St. Maarten of het begin van de carnavalsperiode. Voor veel veteranen en iedereen in het Gemenebest (Commonwealth) is het de jaarlijkse afsluiting van een geheel andere periode: Remembrance Day. Op de tweede zondag in november wordt in de meeste landen stilgestaan bij alle gesneuvelde militairen sinds de Eerste Wereldoorlog. Op de 11e dag van de 11e maand om 11.00u werd namelijk WO-I (The Great War) beëindigd. Deze dag werd in 1911 aangeduid eerst als Armistice Day, dat later werd veranderd in Remembrance Day.  

De Seaforth Highlanders verzorgen al vele jaren een Memorial Service op het Canadese Ereveld te Holten ter gelegenheid van Remembrance Day. 

De Seaforth ontvangt de speciale genodigden:

·        De militair attaché van de Canadese Ambassade kolonel Janine Knackstedt, in gezelschap van haar echtgenoot, de majoor Nageleisen. ;

·        De burgemeester van Rijssen-Holten, de heer A. Hofland;

·        De Honorary Seaforthers: dhr. Reurekas en echtgenote en dhr. De Wild met echtgenote. Zij worden elk jaar begeleid door Wim en Mies Husslage.

Het volledige verslag is na te lezen bij MultiMedia op deze site. Hier vindt u tevens verwijzingen naar foto's gemaakt tijdens deze herdenking.

De foto hierboven is gemaakt door: Math Williams, zie voor meer foto's zijn site: www.mathwillemshobbyfotograaf.nl

foto