Cuidich 'n Righ

Jubileum avond!


Â

Bijna 12,5 jaar aan het roer staan van een vereniging is geen makkelijke opgave. Het daarbij overal willen sturen en indien mogelijk loslaten van de diverse taken, is een moeilijke opgave. Niet dat we er nu zijn, maar met trots heeft onze band al bijna 12,5 jaar FrankJan als Voorzitter, Pipemajor en Bandmanager.

Zo luide het bericht in Januari, de band bestond op 8 maart 12,5 jaar (hiephiephoera!).

Op 13 Maart was daarvan dus de viering, met als hoofddoel FrankJan in het zonnetje te zetten zonder dat hij het zelf door had. Tijdens de voorbereidingen bleek al dat dat geen makkelijke opgave zou zijn is het niet dat FrankJan een neus heeft voor alles wat "stiekem" gebeurd, dus na een aantal onverwachtse bezoekjes van FrankJan is het groepje dat alles organiseerde er toch in geslaagd om de avond super in elkaar te zetten.

Als band begonnen we de normale oefenavond met samen oefenen buiten, tot we kort voor de pauze onderbroken werden door Ruud, die ondertussen zich omgekleed had als echt chief.

Ruud had een mooie powerpoint presentatie gemaakt waarin hij met een lach door de afgelopen jaren heen liep. (te bewonderen onder seaforth post ->2012).

En FrankJan kreeg de eer om gehuldigd te worden met de titel Chief warrant officer (CWO). Voor hen die de inhoud van deze functie niet kennen, in het kort uitgelegd is een CWO een onderofficier die toegevoegd is aan een (bevelvoerend) officier en in die functie advies uitbrengt over aangelegenheden die de manschappen aangaan. Ik sla hierbij nog een aantal punten over, maar in grote lijnen dekt dit de lading. In dit geval houdt het in, dat FrankJan pipe major blijft, maar in de functie van CWO. (kortbondige uitleg erover van Ernst)

Daarbij werd Betti nog even bedankt want natuurlijk achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw ;)
De avond werd feestelijk afgesloten met een proost een hapje en een drankje.

Voor de mensen die het hebben moeten missen onze fotograven hebben weer een aantal kiekjes gemaakt, meeste van jullie hebben een link in de mailbox voor wie niet geef het even aan, we proberen ze zo spoedig mogelijk ook op de site te zetten!

FrankJan geniet van je titel!

Â

Slà inte mhor a h-uile là a chi 's nach fhaic
(Great health to you every day that I see you and every day that I don't)

Â