Cuidich 'n Righ

Korps Commando Troepen 70 jaar


foto

Op 24 maart werd in Roosendaal het 70 jarig jubileum gevierd van het Korps Commando Troepen (KCT). Wij als Seaforth waren door de oud-commando's uitgenodigd om hen te vergezellen op de laatste 5 kilometer van een tocht van 180 km. die zijn een waren begonnen op 19 maart in Arnhem. Tijdens deze wandeltocht werd de route gelopen die alle KCT militairen lopen tijdens de opleiding. De oud-commando's werden voor de tocht gesponsord en liepen deze tocht voor KiKa. Bij binnenkomst werden de troepen via de "tranenpoort" het kazerne terrein door ons binnengeblazen. Voor deze gelegenheid hebben we voor het eerst gelopen in nieuwe uniform met full-hair sporan en spats. Een erg mooi gezicht.

In de middag na een paar lekkere koppen koffie en broodjes, mochten we meelopen in de parade door Roosendaal. Te midden van oud-commando's maar ook nog parate commando's liepen we door de straten van Roosendaal. Tijdens een niet geplande tussenstop werd genoten van een spontaan aangeboden koud glas water. Als beloning voor het water speelde we voor dit gezin "Highland Cathedral" wat gewaardeerd werd.

Nadat de parade was afgenomen door o.a. minister H. Hillen, de burgemeester en de commandant van het KCT konden we terug naar de kazerne. Hier werd nog een speciaal optreden gegeven door de veteranentent. Na een laatste kop "echte" snert gingen we om 3 uur weer in de auto''s naar onze eigen kazerne.

Weer een unieke ervaring voor een bijzondere band.

http://www.korpscommandotroepen.nl

Â