Cuidich 'n Righ

Koninklijke gelukwens

foto

"Seaforth day" in Vancouver(BC), Canada

Het regiment Seaforth Highlanders of Canada viert op deze dag haar 100 jarig bestaan. In Nederland symboliseert dit regiment nog steeds min of meer het geheel van de Canadese troepen die in het voorjaar van 1945 het midden van Nederland bevrijdden, omdat het op 8 mei 1945 de eerste permanente Canadese eenheid was die de hoofdstad Amsterdam bereikten.

Als onderdeel van de viering van dit 100 jarig bestaan werd er in het UBC Thunderbirds Sports Centre een ceremonie gehouden. Hoogtepunt van deze ceremonie was ongetwijfeld de uitreiking van de nieuwe vaandels, de Queens colors en de Regimental colors, namens HM Queen Elisabeth II aan het Regiment door Lieutenant Govenor of British Columbia.

De op uitnodiging van het Canadese Regiment aanwezige Nederlandse doedelzak band, Seaforth Highlanders of Holland uit Voorthuizen, hadden de eer om een gelukwens van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden aan het jarige regiment te mogen overhandigen.

De innige ban die onze prinses heeft met haar geboorteland en niet te vergeten met veteranen mag alom bekend zijn.

Tijdens de ceremonie viel de eer te beurt aan pipe major FrankJan de Boone en de PR officer Frans van Hattum om de gelukwens voorlezen aan het regiment en het aanwezige publiek en daarna deze te overhandigen aan de regiments commandant Lt.Col. P. Ursich