Cuidich 'n Righ

Doelstelling

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums is opgericht om de Canadese regimenten, met name het regiment The Seaforth Highlanders of Canada, welk regiment mede de Gelderse Vallei en de stad Amsterdam in april en mei 1945 bevrijdde, te eren en te herdenken.

Hoe willen we deze doelstelling bereiken?

Onze doedelzakband is militair georiënteerd, hetgeen tot uitdrukking komt in het militaire uniform (Seaforth McKenzie Kilt, Canadees WO II battledress jacket, militaire schoenen en bruine wikkels), de militaire exercitie en het historische besef van de bevrijding van Nederland door de geallieerden in 1945. Wij treden op bij diverse gelegenheden zoals herdenkingsdiensten, parades, taptoes, veteranenreünies, open dagen en evenementen voor leger, luchtmacht en marine, en vele andere.

U vindt ons ook bij plaatselijke evenementen zoals bloemencorsos, jaarmarkten en particuliere gebeurtenissen zoals bruiloften en bedrijfsjubilea, maar ook op minder leuke gelegenheden zoals een begrafenis of crematie. Zie de kalender voor meer informatie over waar u ons aantreft. Onder Multi-Media vindt u foto-impressies en video's van reeds gedane optredens. Voor boekingen zie onze contact pagina.

Ook al werken wij hard om nummers in te studeren, samen te spelen en op te treden bij diverse gelegenheden, wij vinden de sfeer binnen de band heel belangrijk. Wij streven naar kwaliteit in piping en drumming naar ons beste vermogen, met respect voor de regimenten die Nederland in 1945 hebben bevrijd. Wij proberen dit te bereiken door sterk teamwork, niet alleen binnen onze band, maar ook in samenwerking met andere bands en groepen. Wij zijn altijd op zoek naar pipers en drummers met dezelfde instelling. Wij hebben geen plaats voor egotrippers binnen deze band.

Wij werken samen met de The Seaforth Highlanders Re-Enactor Group, The Loyal Edmonton Regiment Re-Enactor groep, The Canadian Scottisch pipes and drums, The Red Rose of Lochbuie pipes and drums en verscheidene individuele spelers en voertuigbezitters. The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums is lid van de Nederlandse Organisatie van Doedelzakbands, NOvDB. Wij staan open voor samenwerking met soortgelijke pipebands uit de hele wereld.

Training: Waar en wanneer?

De band heeft haar vaste repetitieavond op dinsdag van 19.30 - 22.00 uur in Leusden. Neem gerust contact op met onze secretaris voor een afspraak, zie onze contactpagina voor nadere details.

De dinsdagavond is onze vaste oefenavond, dan worden er lessen gegeven aan pipers en drummers, samengespeeld op chanters en drumpads en op de instrumenten. Ook wordt er regelmatig tijd gemaakt voor het instuderen van de exercitie en drills. Behalve de dinsdagavond kan het voorkomen dat er een extra trainingsmoment wordt ingelast voor speciale training of een workshop.